Leestijd: 3 minuten

blog:

Wanneer je nadenkt over het ideale ligbad voor je badkamer, zijn de afmetingen cruciaal voor comfort en stijl. Een populair formaat dat een perfecte balans biedt tussen ruimte-efficiëntie en voldoende ruimte om te ontspannen, is het ligbad met afmetingen van 175 x 75 cm. Dit artikel verkent de voordelen en overwegingen bij het kiezen van een ligbad van deze specifieke grootte.

Ontdek de voordelen van een ligbad van 175 x 75 cm

  • Wat maakt een ligbad van 175 x 75 cm ideaal voor gemiddelde badkamers?
  • Deze afmetingen zorgen voor voldoende ruimte om comfortabel te liggen zonder te veel ruimte in de badkamer in te nemen.
  • Welke stijlen ligbaden zijn beschikbaar in deze grootte?
  • Van strak modern tot klassiek, er zijn diverse stijlen beschikbaar in deze maat.
  • Hoe kan een ligbad van 175 x 75 cm de functionaliteit van een badkamer verbeteren?
  • Door efficiënt gebruik van ruimte biedt het voldoende badcomfort terwijl er genoeg bewegingsruimte overblijft.

1. Perfecte Afmetingen

Een modern ligbad van 175 x 75 cm geïnstalleerd in een stijlvolle badkamer

Het ligbad van 175 x 75 cm is een ideale keuze voor diegenen die geen grote badkamer hebben maar toch het comfort van een volwaardig bad willen ervaren. Het past gemakkelijk in de meeste badkamerlayouts zonder compromissen in comfort.

2. Ruimte Efficiency

De afmetingen van dit type bad zijn specifiek ontworpen om optimale functionaliteit te bieden in beperkte ruimtes. Je kunt genieten van een volledig bad zonder dat je badkamerproporties uit balans raken.

3. Verscheidenheid in Design

Vrijstaand, inbouw, of hoekmodellen: voor ligbaden van 175 x 75 cm zijn er talloze ontwerpopties. Dit maakt het eenvoudig om het bad te vinden dat perfect past bij de stijl van je badkamer.

4. Kosten-effectiviteit

De grootte van dit bad zorgt vaak voor een gunstiger prijspunt in vergelijking met grotere modellen. Het is een economisch verstandige keuze die niet inboet aan kwaliteit of comfort.

5. Ideale Keuze voor Bad Douche Combinaties

Een ligbad van 175 x 75 cm is ook perfect geschikt voor combinaties van bad en douche. Dit biedt een veelzijdige oplossing voor gezinnen die zowel de snelheid van een douche als het relaxmoment van een bad waarderen.

Tips voor het Kiezen van het Juiste Ligbad van 175 x 75 cm

Voordat je beslist, overweeg de volgende punten:

  • Hoeveel personen zullen regelmatig gebruik maken van het bad?
  • Welke installatiestijl prefereer je en wat is haalbaar in je badkamer ruimte?
  • Welk materiaal heeft de voorkeur qua onderhoud en duurzaamheid?

Insider Tip: Overweeg de total cost of ownership van een ligbad. Dit betekent niet alleen kijken naar de aankoopprijs, maar ook naar installatiekosten, onderhoud en de levensduur van de materialen.

Voor meer inspiratie en praktische tips over het kiezen en installeren van ligbaden, bezoek onze andere artikelen:

Het kiezen van het juiste formaat ligbad kan een aanzienlijke impact hebben op je dagelijkse comfort en de algemene bruikbaarheid van je badkamer. Een ligbad van 175 x 75 cm biedt een uitstekende balans tussen ruimtegebruik en comfort, waardoor het een ideale keuze is voor veel huishoudens.

[De auteur van dit artikel heeft een Master’s degree in Urban Design van de Technische Universiteit Delft en heeft meer dan 8 jaar ervaring in het ontwerp en de realisatie van residentiële projecten. Zijn expertise omvat het ontwerpen van functionele en stijlvolle badkamers die maximaal comfort bieden binnen de beschikbare ruimte. Hij heeft aan verschillende nationale renovatieprojecten gewerkt, wat hem veel praktisch inzicht heeft gegeven in de optimale keuze en plaatsing van badkamerinrichtingen.]

Available for Amazon Prime