Leestijd: 4 minuten

[products limit=”4″ columns=”4″ orderby=”popularity” class=”quick-sale” on_sale=”true”]Als je een huurwoning hebt, kan het lastig zijn om aanpassingen te doen. Veel verhuurders willen namelijk niet dat je gaat verbouwen of renoveren zonder hun toestemming. Toch zijn er vaak wel mogelijkheden om de badkamer van je huurwoning te verbeteren, zonder dat je daarvoor toestemming nodig hebt. In dit artikel geven we je tips en ideeën om je badkamer op te knappen en je huurhuis helemaal eigen te maken.

 Maak gebruik van accessoires om je badkamer op te pimpen

Je hoeft niet meteen de hele badkamer te renoveren om er iets moois van te maken. Met accessoires kun je de badkamer al een stuk gezelliger maken. Denk bijvoorbeeld aan een leuke douchegordijn, mooie handdoeken, een nieuwe wc-bril of een paar leuke plantjes.

Als je een specifieke stijl of kleur wilt gebruiken, kun je het beste kiezen voor accessoires die goed bij elkaar passen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een douchegordijn, handdoeken en een wc-bril in dezelfde kleur of met hetzelfde patroon. Zo creëer je eenheid en rust in de badkamer.

 Kies voor een WellnessMe douche

Als je op zoek bent naar een manier om je badkamer echt op te knappen, kun je kiezen voor een nieuwe douche. Een goede douche kan namelijk het verschil maken tussen een matige en een geweldige badkamerervaring. Bij WellnessMe hebben we een ruim assortiment douches, waaronder de WellnessMe showerheads.

Onze WellnessMe showerheads zijn van uitstekende kwaliteit en geven een heerlijke douche-ervaring. Met onze douchekoppen kun je kiezen voor verschillende straalsoorten, van een krachtige massagestraal tot een zachte regenstraal. Zo kun je je douche helemaal aanpassen aan je eigen wensen.

 Vervang de badkamertegels

Als je badkamer er echt verouderd uitziet, kun je ervoor kiezen om de badkamertegels te vervangen. Dit is een vrij ingrijpende klus, maar het kan wel voor een compleet nieuwe look zorgen. Je kunt ervoor kiezen om alle tegels te vervangen of om alleen een accentmuur te maken.

Als je op zoek bent naar mooie badkamertegels, kun je bijvoorbeeld kiezen voor mozaïektegels of natuurstenen tegels. 

Als je de tegels niet wilt vervangen, maar wel een nieuwe look wilt geven aan de badkamer, kun je kiezen voor een verf of tegelverf. Hiermee kun je de tegels een nieuwe kleur geven en ze er als nieuw uit laten zien.

Er zijn verschillende soorten tegelverf beschikbaar, in verschillende kleuren en texturen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een glanzende of matte afwerking. Houd er wel rekening mee dat je de tegels goed moet schoonmaken en ontvetten voordat je begint met verven.

 Creëer opbergruimte

Een veelvoorkomend probleem in badkamers is een gebrek aan opbergruimte. Gelukkig zijn er verschillende manieren om extra opbergruimte te creëren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een nieuwe wastafel met ingebouwde opbergruimte of voor een nieuwe spiegelkast.

Je kunt ook zelf extra opbergruimte maken, bijvoorbeeld door planken of mandjes op te hangen. Als je de ruimte hebt, kun je ook kiezen voor een nieuwe kast of een badkamermeubel. Zo kun je al je spullen netjes opbergen en ziet de badkamer er een stuk opgeruimder uit.

 Maak gebruik van slimme opbergoplossingen

Als je weinig ruimte hebt in de badkamer, kun je het beste kiezen voor slimme opbergoplossingen. Zo kun je bijvoorbeeld een doucherekje ophangen, waar je al je douchespullen op kunt zetten. Ook kun je kiezen voor een tandenborstelhouder, een zeepdispenser of een toiletrolhouder met opbergruimte.

Er zijn ook speciale opbergoplossingen voor kleine badkamers, zoals een uittrekbaar rekje of een uittrekbaar kastje. Zo kun je ook in een kleine badkamer al je spullen kwijt.

 Vraag je verhuurder om toestemming

Als je grotere aanpassingen wilt doen aan de badkamer, zoals het vervangen van de douche of het verplaatsen van de wastafel, is het verstandig om toestemming te vragen aan je verhuurder. Leg uit wat je plannen zijn en vraag om advies. Mogelijk heeft je verhuurder zelfs wel ideeën of suggesties om de badkamer te verbeteren.

 Check je rechten als huurder

Als huurder heb je bepaalde rechten als het gaat om het opknappen van je huurwoning. Zo heeft elke huurder recht op een goede staat van onderhoud van de woning. Als de badkamer bijvoorbeeld versleten of verouderd is, kun je aan je verhuurder vragen om deze te vervangen.

Het is wel belangrijk om te weten dat je niet zomaar alles kunt aanpassen aan de woning. Zo mag je bijvoorbeeld niet zonder toestemming van de verhuurder dragende muren verwijderen of de elektrische installatie aanpassen. Check daarom altijd even bij je verhuurder wat wel en niet is toegestaan voordat je begint met verbouwen.

 Conclusie

Met deze tips en ideeën kun je de badkamer van je huurwoning opknappen en helemaal naar jouw wens maken. Of je nu kleine aanpassingen wilt doen met accessoires of juist grotere verbouwingen overweegt, er is altijd wel iets mogelijk.

Onthoud wel dat het belangrijk is om toestemming te vragen aan je verhuurder voordat je grote aanpassingen doet aan de badkamer. En mocht je toch niet helemaal tevreden zijn met de staat van de badkamer, vergeet dan niet dat je als huurder bepaalde rechten hebt.

En last but not least, overweeg zeker een WellnessMe douche om van je badkamer een luxe spa te maken. Onze showerheads zijn van topkwaliteit en geven een heerlijke douche-ervaring. Zo kun je na een drukke dag heerlijk ontspannen en genieten van je eigen WellnessMe moment.

Happy renovating!

[products limit=”4″ columns=”4″ orderby=”popularity” class=”quick-sale” on_sale=”true”]

Update de badkamer van je huurwoning: Tips en ideeën om je huurhuis op te knappen

door | apr 5, 2023 | Algemene informatie, Douchekoppen, Overige | 0 Reacties

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Blijf up-to-date met WellnessMe!
Verken de wereld van de ultieme douche-ervaring. Ontvang exclusieve tips, trends en inzichten direct in je inbox.
ErrorHere